Krista

Kiva, että poikkesit sivuillani. Käytän tilaisuuden kertoakseni elämästäni.

LAPSUUTENI vietin maaseudulla, josta muutimme suureen lähiöön ja myöhemmin Turun keskustaan. Keski-ikää lähestyessäni muutin kuitenkin takaisin lähelle luontoa, Säkylään, koska viihdyn paremmin luonnon helmassa ja haluan kasvattaa myös lapseni lähellä luontoa.  

KOULUni kävin alkuun pienessä kyläkoulussa, jossa oli yhdysluokat ja myöhemmin suuressa monien rinnakkaisluokkien yksikössä, jossa oli luokat ala-asteen ensimmäisestä luokasta lukion loppuun. Olen myös ollut pari vuotta aikuisopiskelijana täydentämässä osaamistani.

Tiedän, miten tärkeätä on, että ympärillä on ystävien ja perheen muodostama hyvä TURVAVERKOSTO. Olen elänyt viimeisen yhdeksän vuotta yksinhuoltajana ja olen itse tarvinnut apua. Kuten niin monella muullakin, niin minullakin on lähipiirissäni hoivaa tarvitsevia vanhuksia. Elämääni on mahtunut myös muun laisia perhetilanteita – Olen elänyt avio- sekä avoliitossa, sekä elänyt trendikkään city-sinkun elämää.

TYÖELÄMÄni koostuu pitkistä työsuhteista, pätkätöistä eikä työttömyyskään ei ole minulle vierasta. Tällä hetkellä olen matalapalkkaisessa työssä tutkijana yliopistolla ja palkkani on vähemmän kuin mitä suurimmalla osalla suomalaista – suomalaisten kesipalkkaankin on matkaa useita satoja euroja. Työ on luonteeltaan pätkätyötä, kuten tällä alalla on tapana. Näin ollen, ymmärrän oikeasti miten vaikeaa on saada rahat riittämään. Toisaalta, aiemmissa tehtävissäni yrityksen johdossa, koin miten progressiivinen verotus puree ansiotuloihin. Työtehtäväni ovat olleet hampurilaisketjun keittiöhommista ja tuotantolinjan vaihetyöstä, yli sadan hengen organisaation esimiestehtäviin. Lähisuvussani on maa- ja metsätalouden yrittäjiä, ystäväpiirissäni hoitoalan ammattilaisia, IT-nörttejä, lääkäreitä, siivoajia, lakimiehiä ja myyntitykkejä, jne., joiden kaikkien ammattitaitoa ihailen.

Vaikka diplomi-insinöörinä tukeudun päätösten teossa faktoihin, pidän aina sydämen mukana. Maailma muuttuu huimaa vauhtia ja meidän on huolehdittava siitä, että kaikki pysyvät muutoksessa mukana. Tämän varmistamieksi päättäjien tulisi muistaa pitää avoin keskusteluyhteys alueensa ihmisiin läpi vaalikauden.

Minun elämäni on ollut vaihtelevaa ja mukaan on mahtunut tummempiakin raitoja. Uskon, että siksi minulla on kyky ymmärtää eri ihmisryhmien tarpeita ja muuttuvia tilanteita.  Uskon, että elämänasenteeni on auttanut minua vaikeimpien aikojen yli. Kohdalleni ei ole vielä osunut ongelmaa, josta en olisi jaloilleni noussut, vaikka välillä pohjamudissa on pyörittykin. Sitkeyteni ja päättäväisyyteni ovatkin varmasti arvokkaita ominaisuuksia edustajananne.